Sommarbrev från ordförande

Kära kollegor och medlemmar i TEV

Nu är det sommar och semestertider och jag skulle vilja önska alla en välförtjänt vila och återhämtning. Ungefär så hade jag tänkt mig starten på mitt sommarbrev!
Detta är nästan ett slentrianmässigt mantra som kastas ut innan hawaiiskjorta, solglasögon och shorts glider på och sommarledigheten startar. Men i år är det inte en vanlig vår vi har lämnat bakom oss och sommaren kommer med en blandning av lättnad, oro och att det skall bli skönt.

Sommar känns tryggt för det kan vi, men samtidigt blir den inte som förr då allt just nu kretsar kring Covid 19. Vi är likt tidigare i mänsklighetens historia mitt i en pandemi med otroligt mycket som är ovisst. Och just detta med ovisshet skapar oro och ett obehag, för en del kanske lite spänning, men för det mesta det föregående.

Jag har inte så mycket klokt att säga om denna pandemi mer än att vi med den absolut största sannolikhet kommer att överleva den och gå vidare. Är det något som vi är duktiga på så är det att anpassa oss och se möjligheter. Här tycker jag att tandläkare och framförallt tandläkare med egen verksamhet excellerar.

Och visst finns det otroliga möjligheter runt hörnet! Nu har vi chansen att förkovra oss och bli än bättre inom vårt yrke. Vi kan jobba på att leverera än högre kvalitet. Kvalitet för mig är baserat på kunskap och erfarenhet, inlindat i en hög grad av service. Jag följer många kollegor som är driftiga och initiativrika på nätet, härligt att se. Det kommer med all sannolikhet fortsätta att dyka upp alternativa vägar till kunskapsinhämtning. Själv saknar jag de personliga mötena och hoppas att vi alla kan träffas på olika sätt igen.

Vi i styrelsen driver kvalitetsfrågan med ett önskemål om obligatorisk efterutbildning. Allt för att stärka kraften i vår legitimation. Vi kämpar också för ett starkt Tandläkarförbund med individuellt medlemskap. Det är vår framtid! Gemensamt och starkt där alla kan hitta den information som krävs för att kunna fungera som tandläkare i vår tid.

Med detta vill jag avsluta som jag började och önska alla en välförtjänt vila och återhämtning. Vår tid är nu så bara njut!

Patrik Andrén
Ordförande Tandläkare Egen Verksamhet